Misja HelslootGetuige zijn geweest van de opkomst van elektronische dansmuziek en haar toekomst blijven voeden, is precies wat Misja Helsloot tot een van de opvallende namen in de internationale dansscene maakt. Voor degenen die hebben gedanst tijdens de begindagen van trancemuziek, is hij een legende. Voor anderen, die nog maar net verliefd zijn geworden op het steeds groter wordende geluid en de beweging ervan, is hij een nieuwe favoriet – hij neemt alle ervaring die hij heeft en investeert het in een geluid dat zeker jaren vanaf nu sterk zal staan. Misja Helsloot is al bijna 20 jaar een hoofdrolspeler in de trancescene – en wie weet verdubbelt hij dat aantal.

Vroeger, toen 12 inch de norm was, stond hij op en organiseerde zijn eigen evenementen, waarbij hij al zijn geld uitgaf aan albums en DJ-apparatuur – en hij werd een gerespecteerd lid van de Nederlandse dansgemeenschap. Met een uitgebreid netwerk en het juiste uithoudingsvermogen kreeg hij de kans om snel beroemd te worden met de allereerste ‘In Trance We Trust’-compilatie. Op uitnodiging van zijn vriend, een zekere DJ Tiësto, om het te compileren, te mixen en uit te brengen op Black Hole Recordings, was de eerste stap naar jarenlang touren, reizen van mainstage naar prime time, op grote evenementen zoals Trance Energy, Impulz en Dance Valley, Nature One, Zurich’s Street Parade, Hyperstate en Rotterdam’s Fast Forward Parade. Misja werd een van de uithangborden van trance, samen met Tiësto, Ferry Corsten en Armin van Buuren, en landde voor optredens in Australië, Azië, het Midden-Oosten en in heel Europa. De innerlijke muziekjunkie die Misja’s passie aanwakkerde, brulde, terwijl het publiek om meer schreeuwde.

Hij liet het echter nooit aan zijn hoofd komen. Iedereen die de man ooit persoonlijk heeft ontmoet, zal het daarmee eens zijn; Misja is een nuchtere man, sociaal en open – altijd in voor een grapje. Als het op muziek aankomt, zal hij zeker serieuze zaken doen. In de afgelopen 2 decennia had hij drie verschillende platenlabels: Gesture Music, First Second en Create Records. Zijn eerste solo-single ‘First Second’ werd zwaar gesteund door jongens als Paul van Dyk – gevolgd door schoten ‘Blue Monkey’, ‘Back Tracking’ en ‘Back From Your Past’. Releases op GO On Air Recordings, Defqon Records, Black Hole en Cloud 9 Recordings zorgden voor veel vraag naar zijn naam, met wereldwijde promotors die hem graag wilden boeken. Het was echter 2006 toen Misja besloot zijn vaardigheden als evenementpromotor nieuw leven in te blazen en zijn eigen en geliefde Create-evenementen te organiseren – die zeker goede herinneringen zullen oproepen voor verschillende generaties tranceliefhebbers. In 2009 vond hij eindelijk de tijd om zich te concentreren op zijn studiowerk – met zijn debuutalbum ‘All Inclusive’ tot leven gebracht – inclusief collabs met Signum, Sied van Riel en Leon Bolier.

In de afgelopen 5 jaar heeft Misja de trance-vlam in stand gehouden door releases op labels als Future Sound of Egypt, Universal Nation, In Trance We Trust en Armada Music, wat hem een ​​podium opleverde bij grote shows als A State of Trance, Electronic Family en Luminosity Beach Festival. Terugkijkend leidde dit allemaal tot de lancering van zijn Open To Close-concept – de aftrap in het Amsterdamse Dhoem Dhaam in 2017, gevolgd door edities in Den Haag, Praag (CZ) en Bergen (NO). Zijn unieke manier van muzikale verhalen vertellen – van de diepe, zware bas van progressief naar een bally techno-uitbarsting, helemaal naar een wonderbaarlijke, opzwepende trance-melodie – maakt een Misja Helsloot-set het beste van begin tot eind.

Rate it
0%