Over Radio 972

Er waren eens vijf… radiomakers, radiokenners, radioprofessionals, maar vooral echte radioliefhebbers. Met ervaring, véél ervaring: bij elkaar opgeteld wel 100 jaar aan ervaring. En met vooral een liefde voor muziek en voor de mooie dingen van het leven, zoals genieten van uitgaan, lekker eten en chillen met vrienden.

Op een mooie lentedag in 2022 kwamen ze weer eens samen, loungend op het strand van Kijkduin en… al filosoferend over muziek en over radio kwamen deze vijf tot de ontdekking dat er in de ether van Zuid-Holland nog helemaal geen radiostation was dat hun favoriete muziek (en die van vele vrienden en bekenden) draaide.

Wat die muziek is? Een combinatie van lekker klinkende zomerse chill sounds, loungemuziek, deep house en soul, niet te soft maar zeker ook niet te hard. Muziek die aan geen leeftijd gebonden is, of vooruit, misschien toch een beetje: muziek voor de zogenaamde ‘volwassen jongeren’ die nog vaak gaan stappen, op vakantie gaan naar Ibiza, Nice of Miami, op het strand loungen of een cocktail drinken in een nieuwe, mooie club of bar — altijd op zoek naar nieuwe ervaringen.

Maar die sound was nog niet in de ether, in de auto, in de tuin of op het strand te horen. Een groot gemis. Dus waarom niet zélf een radiostation oprichten om je eigen droom waar te maken? Zo gezegd, zo gedaan… fast forward naar zes maanden later, naar oktober 2022 en… de droom is realiteit, Radio 972 is een feit!

Waarom voor de naam Radio 972 gekozen? 972 is een knipoog naar, maar meer nog een eerbetoon aan, een stukje radiogeschiedenis in Den Haag waar de oprichters allemaal een directe of minder directe connectie mee hebben, die van het legendarische Radio Stad Den Haag (op de oude FM-frequentie 97.2 MHz — vandaar dus) uit de jaren ’80 en de opvolger daarvan, Radio NRG in de jaren ’90.

Met 972 gaan wij weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de lange, bijzondere geschiedenis van radio in Den Haag en Zuid-Holland. Word onderdeel van dit mooie verhaal, volg 972, luister naar 972!

 

0%