CoerS

Achtergrond

De interesse in de muziek is met de paplepel ingegeven. De muzikale carriere als DJ begon met de eerste klassenfeesten, schoolfeesten, de beruchte hockey feestjes en de grote studentenfeesten in Leiden, Delft en in het land te draaien, wat zich daarna verplaatste naar het clubcircuit in de randstad en daarbuiten. Als allround muziekliefhebber is geen stijl hem onbekend.

Na jaren een van de gezichten in de platenzaak Rhythm Import Den Haag te zijn geweest samen met Ramon Manboth en Ron van Druten (DJ Ronald McDonald) was de overgang van het gouden vinyl naar het digitale draaien een simpele stap.

Eerst de cd’s toen de usb’s en meer. Tijdens die jaren was hij op de achtergrond de samensteller voor de Flitsende 50, die later in de Refresh 20 werd omgezet op Fresh.FM. In de tijd na Rhythm Import bij Armada Music, het muziekbedrijf van Armin van Buuren heeft hij o.a. de promotie van wereldwijde klappers zoals “This is what it feels like” van Armin van Buuren en “Are you with me” van Lost Frequencies achter zijn naam staan, naast een veelvoud aan andere activiteiten daar.

In die periode draaide hij als resident op meerdere plekken, maar de langste residentie was toch nog altijd die bij “De Kurk” in de Kromstraat, Delft.
Op vaak ook de vrijdag en altijd de zaterdagavond transformeerde Coers “De Kurk” tot danshemel, waar tot in de vroege uurtjes werd gedanst, sjanst en gefeest op zijn muziek.
Iedereen was daar welkom van studenten, ervaren kroegtijgers en tijgerinnen tot vermaalde danceliefhebbers met obscure verzoekjes. Alles kon en mocht. Vier het weekend met de nieuwste house hits en grootste meezingers vlekkeloos gemixt.

In zijn commerciële boekingen is Coers een draai tovenaar die elk moment aangrijpt voor een feestje. In de club en dance activiteiten, maar ook onder zijn moniker Coercio voelt hij probleemloos aan welke plaat op wat voor moment gedraaid moet worden en probeert hij zijn publiek ook altijd een muzikale opvoeding mee te geven. Van classics, dance hits tot diepere drijvende beats alles kan en mag in zijn sets.

972 Reloaded!

Rate it

972 ReloadedDJ's

0%