DJ Jose

Achtergrond

Als een van de grondleggers van de Clubmuziek is DJ JOSE een belangrijke pionier in de dansscène. Met vele hits op zijn naam en in bijna elke club in Nederland te hebben gedraaid, weten zijn producties nog steeds de hitlijsten te vinden. Als hij niet achter de draaitafels staat, runt hij door de weeks het kersverse boekingsbureau White Villa Bookings in Ede, waar hij diverse bekende artiesten onder zijn beheer heeft.

DJ JOSE (Jos Klaster) zag het daglicht op 24 maart 1966 te Meppel. Van jongs af aan wist hij al dat muziek zijn passie was. Op een zeker moment ontdekt hij door de platen “Relax” van Frankie Goes To Hollywood en “High Energy” van Evelyn Thomas de betekenis van het mixen. Op veertienjarige leeftijd begint hij onder zijn eigen naam met draaien voor klassenavonden tijdens zijn studie op de LTS in Steenwijk. Dit vervolgde hij in een residentie bij de toen nog druk bezochte Bar Dancing “Chez Jean” in Steenwijk. Andere clubs in Steenwijk kregen ook lucht van zijn kunsten en nog geen jaar later draaide hij in de gehele regio bij o.a. “Locomotion” Steenwijk en “Lord Nelson” in Meppel.

Op 19 jarige leeftijd werkte hij bij Stichting Lokale Omroep Steenwijk, waar hij diverse radioprogramma’s presenteerde. Op 24 jarige leeftijd werd hij door de bedrijfsleider Barend Zielman van Musichall X-Ray opgegeven voor een mixwedstrijd van Dance Update, georganiseerd door Alex van Oostrom. Aangezien Jos Klaster geen bijzondere DJ-naam was, doopte Barend deze om in: “JOSE”.

Met het draaien in diverse discotheken en drive-inshows, groeide de naam DJ JOSE en werd hij een bekende DJ in het clubcircuit. In 1996 was DJ JOSE de A&R en productmanager van platenmaatschappij Ala Bianca BLX en Media Records BLX. Door zijn grote succes als DJ stopte hij in 2001 met Ala Bianca en ging verder als fulltime DJ. Begin 1999 t/m eind 2001 was DJ JOSE op zondagochtend resident in de bekende club Lexion in Westzaan.

Op dit moment heeft DJ JOSE in bijna iedere Nederlandse club gedraaid en was zeer succesvol in plaatsen als: Alanya (Turkije), Oslo (Noorwegen), Gran Canaria, Lloret de Mar, Blanes, Salou (Spanje), Korfu, Mykonos, Kreta (Griekenland), Israël, Curaçao, Aruba, St. Maarten en het subtropische eiland Bermuda. Verder is DJ JOSE ook een bekend gezicht op de grote evenementen als: Mysteryland, Dance Valley, Free festival en Trance Energy. Ook is hij regelmatig te vinden in clubs als: Vak Zuid, Opium en de Xtralarge feesten in Kingdom te Amsterdam.

Naast zijn werk als DJ heeft JOSE ook diverse hits op zijn naam staan: “Wrong=Right” (1998), “House of Justice” (1999), , “II Symbols” (2001) en “Access” (2001) op het label Media Benelux. In 2003 stapte Jose over naar het label Zzap Recordings waar hij “Hecitate” (2003) liet uitbrengen die tevens in Engeland, Oostenrijk en Duitsland succesvol werd. Ook de opvolger “Stepping in To The Beat” (2005) werd zeer goed ontvangen in landen als: Engeland, Frankrijk, Spanje en Portugal. De meeste van deze platen zijn in samenwerking met collega DJ/Producer G-spott geproduceerd.

(bron: djguide.nl)

Rate it

DJ's

0%