In het begin van de jaren tachtig raakt Mezza (Michael Halve) geïnfecteerd door het discovirus. Elke verdiende gulden gaat rechtstreeks naar platenzaken in Den Haag en Rotterdam. Geïnspireerd door zijn mix-helden, Ben Liebrand en met name Peter Slaghuis, leert hij zichzelf mixen. In 1984 heeft hij op Radio Eldorado zijn eerste show (mixuur ‘On The Beats Tonight’) en wordt de vaste dj in de Delftse discotheek Soos Dinguss.

Meer en meer specialiseert Michael zich in het genre Italo, maar ook disco uit de USA, Canada en Engeland blijft hij kopen. In het maandblad DISCO/DANCE wordt drie jaar achtereen de Italo Disco Top 100 Aller Tijden gepubliceerd, waarvan Michael initiator is. In de jaren tachtig en negentig is hij de rechterhand van Marcello D’Azzurro bij het samenstellen van de hitlijst en later het magazine I Venti D’Azzurro. Italo wordt een rode draad in het leven van Mezza.

Tijdens de legendarische I Venti parties in Le Mouton (Rijswijk) staat Michael achter de draaitafels. En ook tijdens het I Venti D’Azzurro jubileumfeest in 2016 in Milaan is er plek voor hem in de dj line-up.

Een paar jaar daarvoor verschijnt zijn boek ‘Gek van Italo’, waarvan in 2022 de Engelse versie (‘Mad about Italo’) wordt verwacht. In de Italo scene wordt het boek met enthousiasme ontvangen, waardoor Michael continu de vraag krijgt wanneer er een vervolg komt. Dat komt er niet, want hij heeft zich inmiddels op een nieuw project gestort. Samen met twee vrienden en eveneens Italo-liefhebbers van het eerste uur haalt hij een van de grootste Italo-artiesten naar Nederland: Aldo Martinelli en Simona Zanini. Een klein jaar later, op de verjaardag van Martinelli, verschijnt de Italo-documentaire ‘Starting a Revolution’. Michael Halve is de bedenker en maker van deze documentaire.

Michael is sinds 2005 gelieerd aan Italo-station Fantasy Radio. Op de voorgrond met zijn Italo mixen en op de achtergrond in verschillende rollen.

Ondanks de rode Italo-draad, is de voorliefde voor disco er altijd geweest. In 2016 raakt Mezza in contact met de makers van Disco Factory uit Den Bosch. In no-time wordt hij toegevoegd aan de crew van dat station. Daar speelt hij momenteel een rol in de programmering en formatbewaking.

Op Radio 972 verzorgt Mezza elke week een disco mix uur met de lekkerste discoplaten uit de jaren 80. In deze MezzaMix komt heel soms een 70’s nummer voorbij, soms een vergeten Freestyle plaat en een andere keer wat meer poppie. Italo ga je er niet in horen. Nou ja, misschien heel af en toe. Als het past in de sfeer…

Rate it

DJ's

0%