DJ Eel!

Achtergrond

DJ Eel! (Eelco Wijninga) is geen onbekende in de wereld van de elektronische muziek. Ooit resident van de wekelijkse Mellow Moods avonden en in het verleden ook een vaste waarde als deejay in EAU Dance Theatre, Opera Arnhem en Den Haag, De Tempel, Escape Amsterdam, De Waakzaamheid en Vernes Schagen.

Dit naast de vele optredens op evenementen door heel Europa: zoals Zwitserland, Turkije, Griekenland en Spanje. Zijn tweede grote liefde (naast draaien) werd het produceren van muziek én allerlei media.

En vandaag de dag is dat ook de bezigheid waar hij zijn geld mee verdient. Hij is regisseur van allerlei mediaproducties en componeert muziek voor radio en televisie.

Speciaal voor Radio972 haalt hij zijn ‘oude platen’ uit het stof en brengt Eelco het gevoel van Mellow Moods terug naar de radio. De legendarisch house-avond gekenmerkt door geweldige muziek (die toen voor iedereen nieuw was) en altijd alles van Vinyl.

Tijdens Mellow Moods: Vinyl Only draait hij die platen weer aan elkaar en doet die dat live (dus af-en-toe een mixfout is vergeven, het brengt je nog meer terug naar de tijd van toen).

Naast een grote ervaring met het ‘opzetten van een plaatje’ is Eelco ook de music-director van Radio972.

Als radiomaker heeft die ervaring opgedaan bij Radio3FM, FreshFM en als externe jingleproducer voor FunX, ID&T (Radio), Radio538 en diverse radiozenders in binnen- en buitenland.

Mellow Moods

Rate it

DJ'sMellow Moods

0%