RNY

Achtergrond

RNY

RNY

Show gemist of nog een keer luisteren? RNY Arnie is als dj gestart in sociëteit Kreade in Den Haag Zuid-West. Hier draaide hij samen met Ferry Salee (Gizmo), Paul Elstak, Ron Christoffel en Leon Steenwijk. Samen met Leon kocht hij o.a. platen bij Peter van der Hoeven (Bert van Ockenburg) van Radio Penelope, een dansradiostation uit Den Haag. Het was Peter die vroeg of Leon en Arnie een radioshow wilden […]Arnie is als dj gestart in sociëteit Kreade in Den Haag Zuid-West. Hier draaide hij samen met Ferry Salee (Gizmo), Paul Elstak, Ron Christoffel en Leon Steenwijk. Samen met Leon kocht hij o.a. platen bij Peter van der Hoeven (Bert van Ockenburg) van Radio Penelope, een dansradiostation uit Den Haag.  Het was Peter die vroeg of Leon en Arnie een radioshow wilden presenteren op Penelope. Leon deed dat onder de naam Dennis van Rijswijk en Arnie onder de naam Peter Collins. Elke zondagavond van 18.00-19.00 uur presenteerde Arnie zijn P-Radio-show op Penelope.

Nadat Penelope gestopt was vroeg Flitsende 50 en Soultrain DJ Ron Mc Donald aan Arnie of hij bij Radio Stad Den Haag wilde draaien. Hier heeft Arnie op vrijdagavond zijn radioshow Carte Blanche gepresenteerd. Een R&B-programma met o.a. de Carte Blanche top 17.

Na verloop van tijd ging Arnie zijn Carte Blanche programma verder voortzetten bij Lokatel. Samen met medewerkers van Lokatel (waaronder Dennis Kokkelink en Daniel Beumer) begon Arnie Club FM.

Het was Club FM die via Jack Kroes van Radio West de zendmachtiging van Omroep Delft in handen kreeg. Met deze zendmachtiging werd een samenwerking aangegaan met Rob Velders en Coen Bom van platenlabel Combined Forces. Zij waren ook eigenaar van Radio Stad Den Haag en vele discotheken in o.a. Den Haag zoals de Tempel, «O» Dance Theater en Asta. Samen met Dennis, Daniel, Rob en Coen werd NRG 106.3 FM opgericht in 1995.

Nadat NRG stopte in 1999 is ook Arnie gestopt met radio maken. Draaien deed hij wel maar dan op feesten. Met de terugkomst van NRG op DAB+ en internet is sinds november 2020 ook Arnie terug. Tegenwoordig presenteert hij de Soulful zondagavond van 18.00-19.00 uur op 972.

Rate it

DJ's

0%